Гарний приклад: у США колишньому конгресмену дали 2,5 роки в'язниці за розтрату грошей з виборчого фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарний приклад: у США колишньому конгресмену дали 2,5 роки в'язниці за розтрату грошей з виборчого фонду

Кримінал
294
Суд у США 14 серпня засудив колишнього члена Палати представників від Іллінойсу Джессі Джексона-молодшого і його дружину до тюремних термінів за звинуваченням у розтраті. Відповідно до рішення суду, Джексон був засуджений до 30-місячного ув’язнення, в той час як його дружина Сандра отримала рік в’язниці.
Раніше прокуратура вимагала для політика чотири роки ув’язнення, а для його дружини – 1,5 року. Адвокати захисту, у свою чергу, просили про півтора роки для Джексона і умовне покарання для його дружини.
Кримінальний процес проти демократа Джессі Джексона-молодшого розпочався в лютому 2013 року. За версією слідства, політик був відповідальний за нецільове витрачання 750 тисяч доларів з виборчого фонду. Його дружина звинувачувалася в наданні фальшивих відомостей при подачі спільної з чоловіком податкової декларації.
Незабаром після початку процесу колишній конгресмен і його дружина визнали свою провину. До винесення вироку вони обидва залишалися на волі.
Джессі Джексон-молодший, син відомого правозахисника Джессі Джексона, був членом Палати представників з 1995 року; вперше він виграв вибори в Конгрес у віці 30 років, а востаннє його переобирали в 2012 році. Через кілька тижнів після останніх виборів він склав з себе повноваження, пояснивши свої дії труднощами зі здоров’ям.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас