Кабмін для боротьби зі снігами виділив 93 тис. лопат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін для боротьби зі снігами виділив 93 тис. лопат

Казна та Політика
502
Прем’єр-мінстр Микола Азаров вимагає від уряду швидких темпів підготовки до осіннє-зимового сезону. Про це Азаров заявив 14 серпня на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.
«Літо ще триває. Але робота щодо підготовки до наступного осіннє-зимового сезону повинна йти повним темпом», – наголосив Азаров.
За його словами, на сьогодні роботи з підготовки житлово-комунального господарства України до опалювального сезону виконані на 75%.
«За даними Мінрегіону, до зими підготовлено вже 133 тисячі житлових будинків, 15 тисяч шкіл, 11 тисяч дитячих садків і 5,3 тисяч лікарень. Відповідно до графіка підготовлено до експлуатації 17 тисяч котелень Кращими темпами проходить підготовка котелень у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Тернопільській, Рівненській, Харківській областях та місті Севастополь. Крім того, відремонтовано 1070 кілометрів водопровідних мереж і 424 кілометри каналізаційних мереж», – розповів Азаров.
Він зауважив, що також заготовлено майже 4,5 мільйона тонн вугілля та створено запаси рідкого палива в обсязі біля 59 тисяч тонн.
«Зазначу, що крім дорожньої техніки для прибирання снігу взимку буде підготовлено 93 тисяч одиниць шанцевого інструменту і закуплено понад мільйон тонн посипного матеріалу та реагентів. Це дуже непогано, особливо коли пригадати минулу зиму», – підкреслив прем’єр-міністр.
Він також повідомив, що Мінрегіон створив 4 мобільні групи для перевірки в регіонах фактичного стану підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, а також наказав віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу активізувати підготовку до опалювального сезону та створити «запасу міцності» на об’єктах життєзабезпечення.
Нагадаємо, минулої зими Азаров порадив українцям, «не скиглити, а брати лопати» і самотужки боротися з наслідками великих снігопадів
А у квітні 2011 року Азаров закликав українців не скиглити, а брати в руки лопату і забезпечувати себе продуктами, зокрема овощами.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас