Samsung викрили в нещадній експлуатації бразильських робочих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung викрили в нещадній експлуатації бразильських робочих

Фондовий ринок
338
Влада Бразилії викрили корейську компанію Samsung у порушенні законодавства про охорону праці. Як з’ясувалося в ході інспекцій місцевої фабрики, робочих змушували збирати смартфони по 10-15 годин без перерви. Тепер прокуратура вимагає оштрафувати компанію на 108 мільйонів доларів.
Головні звинувачення, що грунтуються на свідченнях працівників фабрики – занадто довгі зміни, протягом яких багатьом співробітникам іноді по 10 годин не вдавалося присісти ні на хвилину. Більш того, часто у робітників не було жодного вихідного протягом 27 днів.
Такі нелюдські умови праці позначалися на здоров’ї складальників смартфонів – у багатьох боліла спина, починалися м’язові спазми. Всього з фабрики, що налічує 5,6 тисячі співробітників, з різних причин звільнилися за останні три роки понад 2 тисячі осіб.
Крім довгих змін, інспекторів міністерства праці Бразилії не влаштував дизайн робочих місць – столи для складання апаратів виявилися незручними, а стільців взагалі не було. На збірку смартфона нормативами відводилося 32 секунди, а на телевізор – 65 секунд, стверджують прокурори.
В Samsung заявили, що готові співпрацювати з бразильською владою в розслідуванні і проаналізують організацію праці на фабриці. Якщо суд вирішить визнати компанію винною, вона може бути оштрафована на 250 мільйонів реалів (108 мільйонів доларів).
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас