Зростання акцій «АвтоВАЗу» на 17 відсотків пояснили інсайдом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання акцій «АвтоВАЗу» на 17 відсотків пояснили інсайдом

Фондовий ринок
453
Акції «АвтоВАЗу» на Московській біржі 13 серпня могли подорожчати у зв’язку з поширенням інсайдерської інформації. Про це в номері від 14 серпня пишуть «Ведомости» з посиланням на учасників російського фондового ринку.
Котирування могли злетіти через дії великого гравця, що володіє якимось інсайдом, відзначають трейдери. Зокрема, можливий зворотний викуп акцій з боку альянсу Renault-Nissan, так як французька компанія завжди прагне зібрати максимально можливий пакет акцій у своїх «дочках».
«ВТБ капітал» відзначає, що реально у вільному обігу перебуває лише п’ять відсотків акцій «АвтоВАЗу» (формально – 19 відсотків), у зв’язку з чим вартість паперів може сильно коливатися при зміні попиту.
Різкий зліт акцій також міг статися в результаті навмисних дій власника великого пакета, спрямованих на зростання ціни акцій, що знаходяться в заставі. Про це повідомляє РІА Новини, також з посиланням на трейдерів.
На закритті торгів вчорашнього дня акції «АвтоВАЗу» подорожчали більш ніж на 12 відсотків до 10,6 рубля. Протягом дня зростання котирувань досягало 17 відсотків. Будь-яких новин, які могли б вплинути на вартість акцій, не повідомлялося.
Різке зростання цін на акції «АвтоВАЗу» сталося також в кінці минулого року – 20 грудня цінні папери підприємства злетіли більш ніж на 20 відсотків після публікації в ЗМІ інформації про зворотний викуп акцій. Згодом виявилося, що оголошення розмістив крупний інтернет-шахрай Сергій Соколов. Свої дії він пояснив тим, що хотів «показати «ефективним» менеджерам, як треба працювати». Як зазначав Соколов, він також був незадоволений тим, що контроль в «АвтоВАЗі» перейшов іноземному альянсу Renault-Nissan.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас