Падіння виробництва соняшникової олії, нульова інфляція на 2013 рік і село - найбільш проблемна зона України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння виробництва соняшникової олії, нульова інфляція на 2013 рік і село - найбільш проблемна зона України

Валюта
701
Пропонуємо вашій увазі найцікавіші цифри і цитати понеділка, 12 серпня.
- Національний банк України знову знижує облікову ставку – до 6,5%
- Україна стала 12-ою у світі за популярністю серед туристів
- Експерти погіршили оцінки зростання ВВП України в 2014 році на 1% – до 2,3%
- В Україні тільки кожен третій безробітний отримує допомогу від держави
- Виробництво соняшникової олії в Україні за дев’ять місяців впало на 17,3%
Провідний спеціаліст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександра Бетлій про те, що уряд сьогодні налаштований на скорочення витрат
“Всі ці незахищені статті бюджету зараз фінансують дуже погано, але це традиційна проблема для України, коли капітальні витрати покривають в останню чергу. Сьогодні йдеться про те, якою галуззю більше жертвувати. Фінансування ЖКГ та дорожньої галузі завжди було найслабшим”
Керуючий партнер інвестиційної компанії «Capital Times» Ерік Найман про рівень інфляції на 2013 рік
“Якщо курс гривні залишиться на поточному рівні, то і весь 2013-й рік, також як і попередній 2012-й, пройде під таким нерадісним явищем з нульовою інфляцією”
“Який зв’язок між об’ємом двигуна і ставкою податку, яка хоча б теоретично повинна бути прив’язана до можливих витрат на утилізацію автомобіля, залишається загадкою. В даному випадку, відійти від тверезої логіки і здорового глузду законодавця змусив основний інстинкт фінансової гілки української влади – фіскальна необхідність, підказками про просто-напросто, що з більш дорогих автомобілів можна взяти податки за вищою ставкою, ніж з дешевих”
Доктор психологічних наук професор Вадим Васютинський про те, що в Україні найвиразнішим носієм культури бідності є середовище у віддаленій провінції
“Особливо проблемна зона – це села, розміщені далеко від великих міст. Звичайно, бідність є і в селі, і в місті. Однак коли ми, наприклад, порівнюємо молодь сільську та міську, становище сільської молоді виявляється просто драматичним. Більш-менш здатна, енергійна молодь тікає з села. І, на жаль, повинен сказати, що, з психологічної точки зору, правильно робить, оскільки в таких селах молодь не має перспектив розвитку, для багатьох – це не життя, а животіння”
Незалежна асоціація банків України про те, що НБУ буде працювати над зниженням процентних ставок
“У всіх розвинених країнах банківські установи співпрацюють з фінансовими компаніями, які викуповують проблемну заборгованість у банків, повертаючи таким чином в банківську систему “живі” гроші, які банки можуть направляти на кредитування реального сектора економіки. Завдяки цьому кредитні ресурси можуть стати дешевше, за оцінками банкірів, майже в два рази”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас