Юань торгується на рекордно низьких значеннях до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань торгується на рекордно низьких значеннях до долара

Валюта
437
Китайський юань закрився в п’ятницю поблизу рекордних значень з 1994 р., які були встановлені напередодні.
Учасники ринку говорять, що, судячи з усього, Народний банк Китаю дозволяє валюті зміцнитися напередодні саміту G20, який пройде в Росії на початку вересня. Варто відзначити, що така поведінка регулятора зустрічається далеко не вперше. Для ЦБ Китаю це вже стало звичайною практикою, коли перед міжнародними зустрічами або перед зустріччю китайських чиновників з американською стороною курсу юаня дають зміцнитися.
Робиться це для того, щоб відвести в ході зустрічей критику. США вже не перший рік вимагають від Піднебесної зміцнення валюти, так як Китай друкує все більше юанів, щоб ефективніше торгувати з США і скуповувати американські облігації. Крім того, дешевий юань створює для китайських експортерів переваги.
Курс юаня закрився на позначці 6,1170 за долар, трохи вище рекордного рівня в 6,1143 юаня за долар, зафіксованого в четвер.
На цьому тижні форвардні контракти на пару долар/юань з поставкою через рік впали на 100 пунктів, тобто ринок не очікує подальшого серйозного зміцнення юаня в перспективі 12 місяців.
“Юань почав черговий етап зміцнення, правда не факт, що це зміцнення буде тривати більше місяця”, – сказав в інтерв’ю Reuters один з дилерів банку в Шанхаї.
З початку року юань зміцнився до долара на 1,85% – найкращий показник серед валют країн, що розвиваються, які втратили приблизно по 10%. Варто відзначити, що велика частина зростання юаня припала на період з квітня по травень, коли вийшла гнітюча статистика по зовнішній торгівлі і зростання китайської валюти припинилося.
Раніше повідомлялося, що Центральний банк Китаю готовий запропонувати грошовому ринку 20 млрд юанів (3,27 млрд дол) вже на цьому тижні через операції на відкритому ринку. Минулого тижня пропозиція склала 136 млрд юанів, і ця суму допомогла пом’якшити деякі побоювання з приводу жорстких умов надання ліквідності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас