В Україні почалася "третя хвиля" зарахування абітурієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почалася "третя хвиля" зарахування абітурієнтів

Особисті фінанси
959
Під час “третьої хвилі” з рейтингових списків виключаються абітурієнти, які були рекомендовані до зарахування, але не подали в період з 5 по 7 серпня оригінали документів до вузу. У результаті їх місця повинні зайняти абітурієнти, які знаходилися нижче в списку.
Зокрема, всі ті, хто рекомендований до зарахування, на протязі трьох днів – до 10 серпня включно, повинні подати до приймальних комісій оригінали необхідних для вступу документів.
Також, як зазначають в Громадянській мережі “ОПОРА”, яка здійснює громадський контроль за проведенням вступної кампанії, якщо абітурієнт не був рекомендований до зарахування до “третьої хвилі”, але бажає подати оригінали документів до вузу, приймальна комісія зобов’язана їх прийняти.
Крім того, вступники мають право у разі потреби забрати оригінали документів з приймальної комісії вищого навчального закладу, про що йдеться у відповідному роз’ясненні Міністерства освіти і науки України.
Фахівці також акцентують увагу на тому, що 10 серпня вихідний – субота, тому більшість приймальних комісій вищих навчальних закладів буде працювати за скороченим графіком роботи, на що абітурієнтам варто звернути увагу.
Нагадаємо, з оновленим рейтинговим списком можна ознайомитися на стендах приймальних комісій. Крім стендів приймальних комісій оновлені рейтингові списки повинні бути опубліковані на сайтах вузів і сайті Інформаційної системи “Конкурс”.
Також 11 серпня вищі навчальні заклади повинні видати накази про зарахування абітурієнтів на бюджетну форму навчання.
Як повідомляли Ukranews, з метою забезпечення належного контролю за проведенням вступної кампанії, консультування громадян з питань вступу до навчальних закладів та оперативного реагування на факти порушення законодавства про вищу освіту, в Мініобразованія працює консультативний телефон “Вступна кампанія 2013 року”.
За матеріалами:
Освіта
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас