Українська ІТ-галузь може вийти на 50% росту на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська ІТ-галузь може вийти на 50% росту на рік

Казна та Політика
620
Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко вважає, що українська ІТ-галузь може вийти й на 50% росту на рік. Про це повідомляє прес-служба Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації.
За словами Семиноженка, зростання популярності ІТ-спеціальностей серед абітурієнтів і, відповідно, дуже великі конкурси в усіх провідних вишах, що готують програмістів, – ще один чіткий сигнал щодо необхідності подальшого стимулювання розвитку ІТ-галузі.
Семиноженко вважає, у перспективі затребуваність у висококласних програмістах зросте ще більше, адже випереджаючий розвиток інформаційних комп’ютерних технологій (ІКТ) – це загальносвітовий тренд.
«Впродовж щонайменше останніх двох років керівництво України також намагається «вписати» нашу економіку в світовий мейнстрім, запроваджуючи такі податкові умови, які ставлять наших ІТ-спеціалістів у рівні умови з їхніми іноземними конкурентами. А це означає, що галузь може вийти й на 50% росту на рік», – зауважив Семиноженко.
Він підкреслив, що працювати на випередження держава має також і у освітній сфері.
«Як стверджують лідери галузі, вже зараз дефіцит кадрів у вітчизняних ІКТ становить до десяти тисяч спеціалістів. Якщо ж врахувати цілком ймовірне збільшення темпів росту, то ця потреба також зросте майже удвічі. Тому збільшення держзамовлення на комп’ютерні спеціальності та більш тісна й змістовна співпраця державних вузів і ІТ-компаній – першочергове завдання», – вважає Семиноженко.
Як повідомлялось, згідно з даними приймальних комісій, конкурс на ІТ-спеціальності в деяких вузах становив майже 30 осіб на одне місце.
Найбільшою популярністю у абітурієнтів користувалися Київський національний університеті ім. Т. Шевченко, Національний університет «Львівська політехніка», Національний технічний університет «КПІ», Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара та Харківський національний університет радіоелектроніки.
Нагадаємо, Україна посідає четверте місце в світі за кількістю сертифікованих ІТ-спеціалістів після США, Індії та Росії. Щороку українські вузи випускають близько 16 тис фахівців у сфері ІТ.
Проте у міжнародному рейтингу мережевої готовності, що відображує рівень розвитку ІТ-технологій в країні, Україна посіла 90-е місце.
Експерти вважають головними перешкодами для розвитку ІТ-галузі в Україні непривабливе ринкове середовище та неузгодженість законодавства щодо впровадження інформаційних та комунікаційних технологій.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас