У Євросоюзі голландці платять за розмови на 774% більше литовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Євросоюзі голландці платять за розмови на 774% більше литовців

Світ
273
Єврокомісія поскаржилася, що тарифи на одні й ті ж послуги мобільного телефонного зв’язку для користувачів в різних державах Євросоюзу істотно розрізняються.
Зокрема, відомство відзначило, що найбільша різниця відзначена в оплаті мобільного зв’язку в національних мережах.
Згідно з даними ЄК, тариф за цю послугу в Нідерландах складає 774% від тарифу в Литві. При цьому, як вважають у Брюсселі, така різниця в цінах не обгрунтована ні відмінностями в якості послуг або їх собівартості, ні різницею у купівельній спроможності громадян країн ЄС.
“Ці цифри ясно показують, що 28 національних ринків зв’язку, які сьогодні налічуються в Європі, не дають споживачам такої вигоди, як єдиний європейський ринок”, – прокоментувала опубліковану статистику заступник голови Єврокомісії з цифрових технологій Нелі Крус.
Вона висловила думку, що зараз важливо, щоб Євросоюз швидко діяв для встановлення справжнього єдиного ринку в цій сфері з метою покращення послуг зв’язку в єдиній Європі.
Нагадаємо, на початку липня Корреспондент.biz повідомляв, що роумінг в країнах ЄС може виявитися безкоштовним як для здійснення дзвінків, так і для мобільного інтернету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас