У Швейцарії арештовані активи екc-мера Алмати і його сім'ї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії арештовані активи екc-мера Алмати і його сім'ї

Світ
540
Правоохоронні органи Швейцарії заарештували активи колишнього акима (екс-мера) Алмати Віктора Храпунова і його сім’ї, обвинувачених на батьківщині в організації злочинної групи, а також по ряду інших тяжких статей, повідомляє прес-служба фінансової поліції Казахстану.
“В даний час компетентними органами Швейцарії арештовані активи сім’ї Храпунових до встановлення законності їх походження, вилучені банківські, фінансові та інші документи для вивчення та надання правової оцінки по них діям фігурантів у справі”, – йдеться в повідомленні відомства.
У ході розслідування кримінальної справи, фінансова поліція Казахстану направила міжнародне доручення до компетентних органів Швейцарської Конфедерації про надання правової допомоги у кримінальній справі.
“Документи і доводи, наведені у дорученні про надання правової допомоги, вивчені і проаналізовані уповноваженими органами Швейцарії, за результатами яких розпочато кримінальне переслідування відносно сім’ї Храпунових на території Швейцарської Конфедерації за фактом відмивання грошових коштів та іншого капіталу, здобутих злочинним шляхом”, – наголошується в повідомленні.
Раніше повідомлялося про те, що фінансова поліція Казахстану розслідує кримінальні справи стосовно Храпунова і його дружини, а також інших осіб за фактами розкрадання бюджетних коштів, зловживання посадовими повноваженнями, отримання хабарів, а також легалізації грошових коштів та іншого майна, придбаних незаконним шляхом. Слідством встановлено, що в період 1997-2007 рр.. Храпунов, будучи мером міста Алмата і акимом Східно-Казахстанської області, а також його дружина Лейла Храпунова, створили і керували діяльністю організованої злочинної групи, яка займалася незаконним відчуженням об’єктів нерухомості з державної власності з подальшою їх легалізацією, реалізацією і виведенням виручених коштів за межі Казахстану.
Лейла і Віктор Храпунови оголошені владою Казахстану в міжнародний розшук. На сьогоднішній день стосовно них судом санкціонований арешт. За даними фінансової поліції тільки щодо Храпунова розслідується 20 кримінальних справ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас