Засновник Amazon придбав The Washington Post за 250 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Amazon придбав The Washington Post за 250 млн дол

Фондовий ринок
253
Засновник онлайн-ритейлера Amazon, спонсор проекту по запуску приватних космічних кораблів Blue Origin, мільярдер Джеффрі Безос став власником газети The Washington Post. Про це повідомляється на сайті видання.
Купівля однієї з найвідоміших і найвпливовіших газет світу обійшлася бізнесменові в 250 млн дол. Очікується, що операція буде закрита протягом двох місяців.
Зазначимо, що інтернет-магазин Amazon не має до покупки ніякого відношення – Безос зробив це як приватна особа.
У коментарі Безос повідомив: “Я розумію, яку роль відіграє газета для Вашингтона, округу Колумбія, і нашого народу, і цінності Washington Post не зміняться. Я дивлюся в майбутнє з великим оптимізмом”.
Бізнесмен народився 12 січня 1964 р., закінчив Прінстонський університет, потім працював на Уолл-стріт в галузі комп’ютерних технологій. Компанія Amazon була заснована в 1994 р., первинний об’єм інвестицій склав всього 300 тис. дол. Зараз підприємець має статок в 18 млрд дол.
Газета The Washington Post видається з 1877 р. і спеціалізується на економічних публікаціях. До недавнього часу газета належала родині Хатчінсон, яка заснувала її.
У ці вихідні компанія Washington Post Co. втратила ще одне видання: газета The Boston Globe була продана за 70 млн дол готівкою власнику бейсбольної команди Boston Red Sox Джону Генрі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас