65% квартир українці купують від забудовників - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

65% квартир українці купують від забудовників - експерт

Нерухомість
898
Первинний ринок поступово витісняє вторинний, адже забудовники будують менші квартири з більш раціональним плануванням.
Так вважає Віктор Оборський, керівник департаменту стратегічного консалтингу UTG, про що він розповів на прес-конференції.
“Цього року, за показниками будівельної активності на майданчику, показник продажів досягне позначки 1,3 млн. тис. кв. м. Це дуже хороша цифра, що відповідає докризовому стану в Україні, – говорить експерт. – Щодо пропозицій на ринку житлової нерухомості, то збільшується частка первинного ринку по відношенню до вторинного. Зараз це співвідношення складає 65:35, раніше було навпаки. Первинний ринок поступово витісняє вторинний”.
За словами Оборського, головною перевагою нових квартир економ-класу є менший метраж, порівняно з існуючими пропозиціями.
“Забудовники раціональніше планують житло, вибирають менші площі. Раніше однокімнатні квартири економ-класу мали площу 55-60 кв. м. Зараз усі максимально звузились і в середньому площа квартири складає 35-45 кв. м”, – зазначив спеціаліст.
На його думку, тенденція будівництва квартир на первинному ринку є позитивним явищем для створення хорошої конкуренції між забудовниками.
“При такому метражі квартири і при вартості 1200-1300 доларів за квадратний метр – це співставно з пропозиціями на вторинному ринку, або навіть вигідніше. Бо в новобудовах краще планування, нові комунікації тощо”, – додав експерт.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас