Німецькі виробники замислюються про вихід на український ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі виробники замислюються про вихід на український ринок

Фондовий ринок
4682
Німецькі виробники замислюються про вихід на український ринок з метою випуску товарів для місцевого споживача, заявив депутат парламенту Гамбурга (Німеччина) Ніколас Гауфлер в ефірі програми «Маятник Фуко» на телеканалі Tonis. «Головний підхід для організації виробництва в іншій країні – платоспроможність її внутрішнього ринку, чи може вона забезпечити виробництво і достатній попит на цей товар», – зазначив Гауфлер. Другим ключовим питанням, на його думку, є наявність кваліфікованих кадрів, і вони є в Україні в достатній кількості.
Однак, повідомив парламентарій, інвестори відзначають складні умови для ведення виробництва в Україні і поки ще недостатню захищеність інвестицій в довгостроковому періоді.
«Щоб підключити нову фабрику до електропостачання, в Україні потрібно 4 місяці. Уявляєте: побудувати фабрику, оснастити її дорогим устаткуванням і потім ще 4 місяці чекати, коли вона почне працювати! Це для західного інвестора, незалежно від того, з якої він країни, дуже складна ситуація. У Росії фабрику не могли ввести в дію 12 місяців, тобто цілий рік», – прокоментував він.
На думку Гауфлера, незважаючи на те, що умови ведення бізнесу в Росії також досить складні, німецьких виробників приваблює об’ємний російський ринок.
«Німецький підприємець думає, в першу чергу, про те, як розвивати свою технологію, своє виробництво в Росії. Після того, як у Москві, Санкт-Петербурзі компанії відкривають своє представництво, вони замислюються про регіони Росії – Сибір, Урал, Далекий Схід. І тільки потім згадують про Україну. І самі підприємці знають про це і визнають, що їх політика і перспектива занадто сильно збудовані в бік Росії», – зазначив німецький депутат.
Український політолог Дмитро Видрін в ході передачі висловив думку, що німецький бізнес працює в Україні занадто обережно, при цьому не завжди здатний захистити свої інтереси, в тому числі, за допомогою державних важелів тиску.
«У однієї невеликої американської фірми виникли проблеми – підключення до електроенергії. На диби стають всі, з’являються американський сенатор, конгресмени, гнівні виступи американського посольства. Якщо якісь проблеми у німецького інвестора, то він поводиться мляво, депутати з Бундестагу не реагують», – зазначив Видрін.
За словами політолога, поки більший інтерес до інвестування в Україну проявляють азійські інвестори, які, на відміну від німецьких, не бояться умов місцевого ділового клімату.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас