«Укрвинпром» вважає необґрунтованими претензії Білорусі до якості вина українського виробника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрвинпром» вважає необґрунтованими претензії Білорусі до якості вина українського виробника

Аграрний ринок
473
Українська корпорація виноградарства і виноробства «Укрвинпром» вважає необґрунтованими претензії Міністерства торгівлі Білорусі до якості українських вин Інкерманського заводу марочних вин, повідомила прес-служба корпорації.
«До сьогоднішнього дня претензій до якості як ординарних, так і марочних вин підприємство не мало. Тому така негативна оцінка органолептичних властивостей інкерманського вина, виробленого одним з провідних виноробних підприємств України, тим більше від представників країни, яка не має власних виноградників і взагалі виноробної галузі як такої, викликає подив, а зміст публікацій в інтернеті наводить на думку про їх замовний характер» , – цитує прес-служба генерального директора корпорації Володимира Кучеренка.
В «Укрвинпромі» зазначили, що продукція Інкерманського заводу марочних вин постійно бере участь у закритих дегустаціях центральної галузевої комісії «Укрвинпрому» і отримує незмінно високі оцінки.
Як повідомлялося, Міністерство торгівлі Республіки Білорусь 1 серпня скасувало дію сертифікату відповідності продукції для вин виробництва Інкерманського заводу марочних вин через невідповідність продукції органолептичним показникам. Претензії висловлені щодо вин «Легенда Інкерману» врожаю 2011 року, розлитого в листопаді 2012 року.
При цьому в Inkerman International повідомили, що компанія не отримувала від Міністерства торгівлі Білорусі офіційного повідомлення про заборону поставок її вин в країну.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас