В Австралії хочуть ввести податок на депозити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії хочуть ввести податок на депозити

Кредит&Депозит
1046
Австралія може ввести податок на банківські депозити, що дозволить збільшити доходи федерального бюджету і збалансувати бюджет, а також гарантувати виплати у випадку проблем у банків.
Очікується, що розмір податку може скласти 0,05-0,1% від розміру депозиту, повідомляє Australian Financial Review без посилання на джерела. Примітно, що міністр фінансів Австралії Кріс Броуен зазначив, що вводити податок для банків не планується.
Крім цього, уряд збільшує податки на тютюн, що дозволить залучити додаткові 5,3 млрд австралійських доларів до бюджету. Акцизи будуть збільшені на 12,5% поетапно, і, як очікується, це дозволить зробити бюджет профіцитним у 2016-2017 фінансовому році. Також влада має намір знизити смертність від куріння.
“Ми знаємо, що збільшення акцизів є єдиним найбільш ефективним способом для уряду щодо скорочення передчасної смерті і хвороб через куріння”, – сказав Боуен.
Завтра, як очікується, будуть оголошені дані про бюджетні асигнування.
Хвороби, пов’язані з курінням, коштують бюджету Австралії більше 31 млрд австралійських доларів на рік.
Судячи з усього, уряд повідомить, що зниження податкових надходжень і експортних цін унеможливить баланс бюджету на 2015-2016 фінансовий рік. Дефіцит за підсумками поточного року очікується на рівні 18 млрд австралійських доларів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас