Готівкова валюта мало цікава українцям - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готівкова валюта мало цікава українцям - банкір

Валюта
5974
В Україні кілька місяців спостерігається тенденція щодо зниження попиту на валюту і в червні різниця між купівлею і продажем склала 5,3%. При цьому обсяг депозитів в іноземній валюті повільно, але вірно збільшується.
 Так, станом на 1 липня 2013 обсяг валюти, купленої банками у населення, склав 1,288 млрд. доларів США, а обсяг проданої валюти – 1,22 млрд. доларів. Приміром, у квітні поточного року населенню було продано 1,45 млрд. доларів США. Обсяг же валютних вкладів фізичних осіб лише за місяць зріс на 107,9 млн. доларів США і склав 22,480 мільярдів доларів.
“Зниження попиту на готівкову валюту, в першу чергу пов’язане із сезонним фактором – влітку велика частина накопичених коштів витрачається на відпустку, відпочинок і заготовки. По-друге, тривала відносна стабільність курсів іноземних валют (насамперед, долара) до національної валюти, наочно демонструє більшу прибутковість вкладів саме в гривні і практично виключає можливість заробітку на курсових коливаннях. І хоча на даний момент вклади в національній валюті користуються найбільшою популярністю, валютні депозити ростуть за рахунок того, що населення розміщує свою валюту, яку раніше зберігало вдома”, – заявив Геннадій Литвинов, в.о. начальника казначейства АКБІНДУСТРІАЛБАНК”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас