В S&P впевнені - Україні не уникнути девальвації гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В S&P впевнені - Україні не уникнути девальвації гривні

Валюта
11759
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s вважає можливу девальвацію гривні значним ризиком для банківського сектора України.
«Гнучкість грошово-кредитної політики України характеризується як «невисока» внаслідок встановленого в країні керованого обмінного курсу гривні до долара США. Девальвація являє собою значний ризик для банківського сектора України, приймаючи до уваги більш високу відкриту валютну позицію банківського сектора України порівняно із зіставними країнами СНД», – йдеться в повідомленні рейтингового агентства.
Як зазначають аналітики S & P, Україна відчуває труднощі, пов’язані із забезпеченням зовнішнього фінансування та фінансування бюджету, яке залежить від сприятливих умов фінансування на ринках капіталу, що призводить до підвищення вартості фондування для банків і погіршення операційного середовища для їхньої діяльності.
«Ми очікуємо, що чистий борг уряду збільшиться з 27% ВВП в 2012 приблизно до 32% в 2013-2015 рр. У нашому прогнозі враховується девальвація української національної валюти (гривні) на 10%, оскільки ми вважаємо, що уряду доведеться скоректувати валютний курс», – підкреслюється в повідомленні S & P.
При цьому, ефективність, стабільність і передбачуваність політичних процесів та інститутів в Україні оцінюються як низькі. Також відзначається зниження прозорості і значне поширення корупції.
Як повідомлялося, за прогнозами S & P, Україна посіла сьоме місце в рейтингу найбільш ризикових країн світу, а сумарна ймовірність дефолту країни протягом наступних п’яти років збільшилася до 44,25% з 34,8%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас