1567
У Київській області в 90% динь і кавунів виявлені нітрати
— Аграрний ринок
У Київській області протягом весняно-літнього періоду лабораторіями державної установи “Київський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України” на вміст нітратів досліджено 780 зразків продукції, в тому числі по 36 зразків кавунів і динь, повідомляє СЕС Київської області.
У ході дослідження перевищення вмісту нітратів виявлено в 26 зразках продукції, у тому числі в 5 динях.
Нітрати – це солі азотної кислоти, наприклад, нітрат натрію, калію, амонію і кальцію. Вони широко застосовуються в сільському господарстві, так як є високоефективними мінеральними добривами.
Високий вміст нітратів (до 500 мг/кг) характерний для шпинату, салату, буряка, редьки, редиски, ревеню, петрушки, селери, кропу, баштанних рослин (диня, гарбуз, кабачки та ін.)
За матеріалами: УНН
Поділитися новиною
Також за темою
Чотири роки ринку землі: як змінилася ціна гектара
Як війна змінила вартість сільськогосподарських земель в Україні
Скільки заробляють найбільші агрокомпанії в Україні
ЄС затвердить квоти на експорт української агропродукції у вересні — обсяги
Скільки можна заробити на інвестиціях у землю — відповідь експерта
Аграрії намолотили 24,8 млн тонн: 12,8% менше, ніж на цю дату торік