У Київській області в 90% динь і кавунів виявлені нітрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київській області в 90% динь і кавунів виявлені нітрати

Аграрний ринок
1556
У Київській області протягом весняно-літнього періоду лабораторіями державної установи “Київський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України” на вміст нітратів досліджено 780 зразків продукції, в тому числі по 36 зразків кавунів і динь, повідомляє СЕС Київської області.
У ході дослідження перевищення вмісту нітратів виявлено в 26 зразках продукції, у тому числі в 5 динях.
Нітрати – це солі азотної кислоти, наприклад, нітрат натрію, калію, амонію і кальцію. Вони широко застосовуються в сільському господарстві, так як є високоефективними мінеральними добривами.
Високий вміст нітратів (до 500 мг/кг) характерний для шпинату, салату, буряка, редьки, редиски, ревеню, петрушки, селери, кропу, баштанних рослин (диня, гарбуз, кабачки та ін.)
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас