Україна посіла 7-е місце в рейтингу вірогідності дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посіла 7-е місце в рейтингу вірогідності дефолту

Казна та Політика
7196
Ймовірність дефолту в Україні збільшилася до 44,25%, таким чином, Україна посіла 7-е місце в рейтингу вірогідності дефолту, який склало міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s (S&P). Про це йдеться в звіті Capital IQ за другий квартал 2013 р., оприлюдненому на сайті агентства.
На думку аналітиків S&P, ймовірність дефолту України протягом наступних п’яти років у другому кварталі 2013 р. збільшилася до 44,25% в порівнянні з 34,8%, які спостерігалися в першому кварталі ц.р.
Україна посіла 7-е місце в рейтингу вірогідності дефолту
“Спреди України та Росії збільшилися на 37% і 20% відповідно. Основні піки припали на кінець червня”, – йдеться в дослідженні.
Таким чином, Україна посіла 7-е місце в рейтингу найбільш ризикових країн світу, тоді як у попередньому дослідженні країна посіла 6-е місце. У свою чергу, Росія в рейтингу вірогідності дефолту S&P зайняла 30-е місце.
Також S&P повідомило, що рівень ризику дефолту країн підвищився після заяви ФРС США про ймовірне скорочення програми кількісного пом’якшення економіки.
Україна посіла 7-е місце в рейтингу вірогідності дефолту
Нагадаємо, 1 липня Міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз рейтингів України зі “стабільного” до “негативного”. У той же час короткостроковий і довгостроковий рейтинги дефолту емітента (РДЕ) підтверджені на рівні “В”. Стеля рейтингу також підтверджена на рівні “B” (істотно недостатній рівень кредитоспроможності).
“Перегляд прогнозу по рейтингу відображає вірогідність подальшого зменшення міжнародних резервів, оскільки в країни складний розклад виплат зовнішнього боргу до 2014 р., а також труднощі в залученні запозичень з міжнародних ринків капіталу”, – говорилося в повідомленні Fitch.
Fitch відзначило, що рейтинг отримав підтримку від здатності України (а також держкорпорацій і банків) зберігати доступ на міжнародні ринки з середини 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас