Подкаст 56: Україна не зможе відмовитися від готівкової валюти через 5-7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Подкаст 56: Україна не зможе відмовитися від готівкової валюти через 5-7 років

1208
Чому українці не готові перейти від готівки до платіжних карток, чи варто панікувати через зниження рейтингів шести українських банків, а також зміни у відрахуваннях до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) – обговорення цих та інших тем ви почуєте у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.
У цьому випуску ведучі в блоці новин обговорили заяву заступника голови правління “Ощадбанку Росії” Ірини Князєвої про те, що Україна через 5-7 років відмовиться від готівкової валюти, і перейде на розрахунок платіжними картами. На думку ведучого Станіслава, на це необхідно набагато більше часу.
Крім того ведучі обговорили пониження рейтингу 6 українських банків агентством Fitch, заяви про те, що інвестиції в долар не принесуть доходу в 2013 і 2014 роках, а також згадали про оновлений індекс Біг Мака, згідно з яким українська гривня недооцінена на 48,9%.
У великій темі Марічка і Стас обговорили зміни до порядку відрахувань у ФГВФО. Згідно з ними, банки, що пропонують ризиковані ставки за депозитами (а також в силу інших факторів), повинні будуть відраховувати до Фонду більше, ніж тим, в яких середньоринкові ставки.
У цілому, на думку Станіслава, Фонд працює стабільно й останні новації в законодавстві тільки покращують його роботу.
Хронометраж випуску:
07:30 – Новини
35:10 – Велика тема “Заплановані зміни в порядок відрахувань до Фонду гарантування вкладів”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас