«ВКонтакте»: українська міліція хоче знайти на серверах порно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«ВКонтакте»: українська міліція хоче знайти на серверах порно

Технології&Авто
2295
Микола Дуров впевнений, що українські силовики «розкриють» злочин століття і знайдуть на серверах «ВКонтакте» навіть переговори Саддама Хуссейна з Бен Ладеном
Технічний директор соціальної мережі «ВКонтакте» Микола Дуров на своїй офіційній сторінці опублікував роз’яснення долі вилучених серверів в Києві. На думку Дурова, силовики вивчають і протоколюють зміст усіх дисків серверів.
Технічний директор вважає, що силовики мають намір відшукати на серверах інформацію порнографічного характеру і перекласти провину за завантаження аморального контенту з користувачів на співробітників «ВКонтакте».
«За понеділок поліцаї встигли вивчити приблизно один диск з 250. Вони шукають там (горілку з салом) (закреслено) якусь порнографію, щоб (її можна подивитись і помріяти про недоступне) (закреслено) зробити вигляд, що вони знайшли жахливі сервери, з яких на Україну поширювалася моторошна порнографія».
На думку Дурова при бажанні на дисках можна знайти що завгодно: «Наприклад, попередньо списавши туди свою колекцію дитячої порнографії».
Примітно, що справжня причина вилучення серверів, а саме розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Евос», дещо забута. Як стверджує Микола Дуров, в української міліції змінилася мотивація – тепер вони хочуть знайти хоч що-небудь незаконне, що могло б заднім числом виправдати їх «злочинні» дії.
«Потім вони, швидше за все «конфіскують» сервери (як «знаряддя злочину»), продадуть їх наліво і нарешті куплять такі жадані для них сало з горілкою», – іронічно підсумовує Дуров.
У зв’язку зі сформованою ситуацією співробітники «ВКонтакте» приступили до облаштування франкфуртського вузла. «Сервери треба ставити в нормальній країні, а не у бандитів-беззаконників», – резюмує технічний директор соцмережі.
Нагадаємо, раніше правоохоронці вилучили київське обладнання соцмережі «ВКонтакте» вартістю $ 500 тисяч.
За матеріалами:
proIT.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас