Україна нарешті відремонтувала свій єдиний підводний човен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна нарешті відремонтувала свій єдиний підводний човен

Казна та Політика
1347
В Україні завершено багаторічний ремонт «Запоріжжя» – єдиного підводного човна ВМС.
«Всі укладені на ремонт підводного човна контракти виконані. Успішно проведені ходові випробування. Екіпаж зможе приступити до виконання завдань», – заявив командувач українськими ВМС Юрій Ільїн. Найближчим часом підводний човен, зокрема, візьме участь у святкових заходах з нагоди Дня флоту України.
Командувач, як передає «Інтерфакс-Україна», подякував співробітникам судноремонтного заводу Чорноморського флоту РФ у Севастополі, де тривалий час перебував підводний човен «Запоріжжя».
«Завдяки спільним з промисловістю зусиллям, в Україні збереглися підводні сили», – резюмував Ільїн.
Дизель-електричний підводний човен «Запоріжжя» був побудований в 1970 році в Ленінграді. Він був включений до складу Північного флоту під назвою Б-435, пізніше підводний човен перевели в Чорноморський флот. У середині 1990-х років, при розділі Чорноморського флоту СРСР між Росією і Україною його передали українській стороні. Підводний човен отримав нову назву («Запоріжжя»), правда, вже на момент передачі він перебував в небоєздатному стані і потребував ремонту.
Ремонт затягнувся через брак коштів (серед іншого потрібна була заміна акумуляторних батарей). У загальній складності на ремонтні роботи, як повідомлялося, було витрачено більше п’яти мільйонів доларів, ще кілька мільйонів пішло на купівлю нових батарей.
Торік підводний човен «Запоріжжя», за інформацією УНІАН, близько 10 разів виходила в море, успішно здійснив занурення на перископну глибину. В даний час він знаходиться на тимчасовій стоянці в Стрілецькій бухті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас