З сьогоднішнього дня жінкам буде зараховуватися до страхового стажу період "декретної відпустки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З сьогоднішнього дня жінкам буде зараховуватися до страхового стажу період "декретної відпустки"

Казна та Політика
2290
В Україні з сьогоднішнього дня 1 липня 2013, жінкам буде зараховуватися до страхового стажу період “декретної відпустки”. Про це повідомив директор Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Микола Шамбір. За його словами, відповідна норма передбачена законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії”.
“Відтепер загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню підлягають жінки, що знаходяться у відпустці по вагітності та пологах і отримують допомогу. Цей період буде зараховуватися до страхового стажу при призначенні їм пенсії”, – сказав він.
Шамбір зазначив, що питання зарахування до страхового стажу періоду перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами дискутувалося з 2004 р. Проте тільки зараз був знайдений компроміс, що влаштовує як урядову сторону, так і профспілки та роботодавців.
“Щоб ця норма почала діяти, парламент вніс зміни до законодавства щодо збору єдиного соціального внеску (ЄСВ). Згідно ним страхові внески за період перебування у декретній відпустці платитиме роботодавець виходячи з нарахованої суми допомоги по вагітності та пологах: ЄСВ у такому випадку буде становити 33,2% від цієї суми. Разом з цим з працівниці буде стягуватися 2% із суми допомоги по вагітності та пологах”, – пояснив нововведення фахівець.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас