Apple відмовилася від співробітництва з Samsung — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple відмовилася від співробітництва з Samsung

Технології&Авто
916
Apple уклала угоду про постачання чіпів для iPhone, iPad та інших iOS-пристроїв з тайванським виробником Taiwan Semiconductor (TSMC). Каліфорнійська компанія, яка довгий час співпрацювала з Samsung, захотіла поміняти партнера через конкуренцію з ним на ринку мобільних пристроїв і судових тяжб.
TSMC випускає “системи на кристалі” по 20 – і 28-нанометровому техпроцесору. Вони менші і більш енергоефективні, ніж 32-нанометрові чіпи A5 і A6 від Samsung, що застосовуються в сучасних i-гаджетах. Втім, провідним постачальником Apple поки залишиться корейський концерн, так як процесори TSMC з’являться в “яблучних” продуктах тільки в 2014 році. Звідси можна зробити висновок, що в нових смартфонах і планшетника, які Apple покаже восени, будуть встановлені корейські чіпи.
Про те, щоб підписати договір з тайванською компанією, Apple думала з 2010 року, але залишалася незадоволеною продуктивністю і енергоспоживанням процесорів TSMC. Ще однією умовою Apple було виділити виробничі потужності виключно під чіпи для iPhone / iPad, чого TSMC не хотіла робити.
TSMC, заснована в 1987 році, – один з провідних виробників напівпровідників у світі. У число її клієнтів входять такі великі компанії, як AMD, NVIDIA, Qualcomm, Broadcom і Intel.
Минулого тижня в Мережу потрапив знімок раннього прототипу “iPhone 5S”. Крім інших компонентів, на ньому був помічений чіп з маркуванням K1A0062. Ідентифікатор починається не з букви “N”, що означає Samsung, а “K” – можливо, TSMC. Це зміцнило чутки про те, що Apple доручила виробництво процесора іншій компанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас