Міндоходів не зможе перевірити всіх користувачів WebMoney - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів не зможе перевірити всіх користувачів WebMoney - юрист

Казна та Політика
1189
Побоювання користувачів WebMoney про можливі перевірки з боку Міністерства доходів і зборів не безпідставні, однак сам факт їх проведення малоймовірний. Про це повідомив Роман Блажко, старший юрист юридичної фірми “Лавринович і Партнери”.
“Система WebMoney є досить складною, у податкової можуть бути установки залучати фізичних осіб, для цього є передумови, але враховуючи кількість користувачів (більше 2 млн – Ред.), ризик невисокий”, – зазначив юрист. При цьому він уточнив, що фізособам можуть нараховувати податкові відрахування при розрахунках валютою даної платіжної системи.
Також Роман Блажко зазначив, що блокування рахунків WebMoney не пов’язане з ухиленням від сплати податків. Переслідування з боку держорганів, згідно з офіційними документами, пов’язано з підозрами в незаконних діях з електронними грошима і легалізацією доходів, отриманих незаконним шляхом.
Тим часом, ситуація з блокуванням 60 млн грн коштів учасників платіжної системи на рахунках WebMoney поки не змінилася, зараз цим питанням займаються юристи, повідомила глава департаменту по зв’язках з громадськістю компанії Маргарита Ормоцадзе.
Представник WebMoney зазначила, що в даний момент існує проблема виключно з виведенням коштів, однак розплачуватися гривневими “вебмані” в інтернет-магазинах, що підтримують дану систему, все так само можна вільно. Також Маргарита Ормоцадзе повідомила, що в головному офісі компанії в Лондоні ситуацію, що склалася в Україні, сприймають як непорозуміння, оскільки компанія працює в прозорому правовому полі.
Нагадаємо, 14 червня Нацбанк заявив, що у платіжної системи WebMoney Transfer відсутній дозвіл на діяльність, і компанія не має права працювати на території України. У свою чергу Міндоходів заявило, що підозрює компанію в незаконних діях з документами на переказ, платіжними картками та електронними грошима.
Разом з тим, представництво WebMoney в Україні заперечує всі звинувачення і заявляє, що користувачі платіжної системи стали заручниками дій фіскальних органів, а сам оператор поставлений в умови, які фізично не дозволяють продовжувати викуп у користувачів прав вимоги, а також здійснювати виплати компаніям-партнерам.
Після перевірок WebMoney і Forex Міндоходів планує зайнятися системою “Яндекс.Деньги”.
У 2012 році загальний оборот системи WebMoney склав $ 3,337 млрд, а кількість транзакцій – 27,4 млн. Кількість реєстрацій в системі досягла 4 мільйонів, за рік було зареєстровано 1,44 млн. нових користувачів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас