Стабільність курсу гривні залишиться пріоритетом уряду, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стабільність курсу гривні залишиться пріоритетом уряду, - експерт

Валюта
642
Підтримка стабільного курсу гривні залишиться одним з ключових пріоритетів уряду і Нацбанку, впевнений член правління, директор департаменту казначейства Universal Bank Сергій Пономаренко.
“Підтримка стабільності обмінного курсу в інтересах як регулятора, так і бізнесу. Оскільки ослаблення гривні призведе до збільшення валютної частини держборгу у гривневому еквіваленті і подорожчання імпорту, а також до погіршення якості валютних кредитних портфелів банків”, – мотивував свою позицію експерт.
Значно простіше владі доведеться утримувати економічну стабільність в країні у разі укладення нової угоди з Міжнародним валютним фондом. Однак Україна зможе не допустити перекосів в економіці і без кредиту МВФ.
“Треба розуміти, що керівництву країни доводиться вирішувати декілька комплексних завдань: забезпечувати стабільність обмінного курсу, зниження процентних ставок у гривні і врівноважувати торговельний баланс. Вирішити всі ці проблеми одночасно – складне, але загалом здійсненне завдання. З кредитами МВФ, безумовно, шанси досягнення успішного вирішення більші”, – сказав Сергій Пономаренко.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас