Хакери виклали в мережу відомості про 40 тисяч військовослужбовців США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери виклали в мережу відомості про 40 тисяч військовослужбовців США

Світ
668
У результаті хакерської атаки, яка була проведена 25 червня, у Інтернет потрапила інформація про 40 тисяч співробітників армії Сполучених Штатів.
Йдеться про відомості американських GI, що працюють на території Південної Кореї. Під даною абревіатурою найчастіше маються на увазі службовці збройних сил США. В даний час у республіці базуються близько 28,5 тисяч американських солдатів. За даними агентства, їхні дані також опинилися в мережі.
Анонімний представник компанії NSHC, яка займається питаннями онлайн-безпеки, уточнив, що поки немає стовідсоткової впевненості в достовірності поширеної хакерами інформації. Зараз південно-корейська влада проводить перевірку в зв’язку цим витоком.
Вказана атака хакерів, як зазначають ЗМІ, була приурочена до 63-ї річниці початку Корейської війни 1950-53 років. Вона зачепила сайти апарату президента РК і тривала кілька годин. Яку хакерське угруповання здійснило дану атаку, поки невідомо. Корейці припускають, що це зробили їхні північні сусіди, оскільки під час блокування на сайтах уряду з’явився напис «Великий лідер Кім Чен Ин». Втім, в пресі є припущення, що це могли зробити і члени Anonymous.
Раніше хакери з «анонімного» угруповання вже викладали в мережу дані американських військовослужбовців. У липні 2011 року на популярних торрент-трекерах виявилася база даних солдатів США обсягом у 130 мегабайт. Тоді відомості були вкрадені у фірми Booz Allen Hamilton.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас