Київські маршрутки змусять обладнати кондиціонерами і навігаторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські маршрутки змусять обладнати кондиціонерами і навігаторами

Казна та Політика
742
Наприкінці поточного тижня буде оголошено конкурс на нові столичні автобусні маршрути. На них випустять лише той транспорт, який зможе виконати нові правила перевезень. Про це повідомив глава Департаменту транспортної інфраструктури Євген Водовозов.
Чиновник зазначив, що причиною зміни правил стало те, що маршрутки на сьогоднішній день в далекому від ідеального стані, ними нерідко керують нетверезі водії (за результатами перевірки ДАІ за три тижні – 15 п’яних водіїв), і таким маршруткам “вирішили оголосити бій”.
“Плюсом буде наявність кондиціонерів, GPS-навігатора, за яким можна відстежувати місце розташування маршрутки в місті і в разі поломки викликати допомогу. Крім того, у маршрутках має бути не менше 21 посадочного місця, низька підлога, щоб з колясками можна було забратися, а самі автобуси можуть бути лише жовтого, білого або бежевого кольору “, – пояснили нові правила в транспортній комісії Київради.
У свою чергу перевізники розповіли, що не всі з нових правил можна застосувати на практиці – приміром, низька підлога.
“Низькопольних машин у приватних маршрутників немає. Потрібно купувати нові машини”, – поскаржився газеті голова Асоціації перевізників Києва Валерій Липецький.
Подібні автобуси є тільки у Київпастрансу, який володіє третьою частиною маршруток у місті. Проти кондиціонерів перевізники нічого не мають, але вважають, що зараз ще не час для їх встановлення.
“Кондиціонер разом з установкою обійдеться в $ 6-7 тис. Крім цього, потрібно поміняти і склопакети. Разом всі $ 10 тис. А купувати нові машини перевізники бояться: а раптом завтра і зовсім виженуть з маршруту”, – заявив Липецький.
У той же час автомайстри не згодні з думкою перевізників, і підкреслили, що ціни на установку кондиціонера не такі високі.
“Можна обійтися $ 2-3 тис. за кондиціонер, все залежить від марки”, – уточнив виданню майстер Андрій Петренко.
Перевізники, у свою чергу, переконані, що нові умови змінять ціну проїзду. “Не менше 25% треба закладати тоді підвищення. Тобто проїзд обійдеться до 3,75 гривень”, – прогнозує Липецький.
Раніше глава КМДА Олександр Попов заявив, що ціна проїзду в автобусах, тролейбусах і трамваях може вирости.
“З транспортом складна ситуація, він збитковий”, – заявив він, зазначивши, що на рішення тарифного питання потрібно не менше півтора місяців.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас