ЗМІ: Італії загрожують мільярдні виплати за боргом, який утворився через її вступ до єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Італії загрожують мільярдні виплати за боргом, який утворився через її вступ до єврозони

Казна та Політика
438
Уряд Італії може зафіксувати збитки на мільярди євро у зв’язку з реструктуризацією деривативних контрактів, пише газета Financial Times з посиланням на секретний звіт міністерства фінансів країни, з яким їй вдалося ознайомитися.
У 29-сторінковому звіті, підготовленому відомством, міститься інформація щодо транзакцій і фінансових ризиків у першому півріччі 2012 року, включаючи реструктуризацію восьми деривативних контрактів з іноземними банками на суму в 31,7 млрд євро.
Хоча звіт не містить в собі конкретних відомостей про збитки уряду та інших деталей, експерти, яким FT надала документи, заявляють про те, що реструктуризація контрактів стосується не тільки перенесення термінів платежів і включає в себе дуже невигідні для уряду умови. За підрахунками газети, за цінами, що діяли на 20 червня, потенційні збитки влади за цими контрактами склали 8 млрд євро. Всього, згідно з оцінками агентства Bloomberg, до теперішнього часу італійський уряд втратило на деривативи понад $ 31 млрд.
Мінфін не називає банки і інформацію про контракти, але експерти вважають, що вони були укладені в кінці 1990-х років, коли обтяжена боргами країна готувалася до входження до складу єврозони.
У 1995 році дефіцит бюджету Італії становив 7,7% ВВП, проте до 1998 року показник опустився до 2,7% ВВП, що стало найбільш значним скороченням серед 11 країн, що спочатку увійшли до валютного блоку. При цьому зростання податків у країні був незначним, а витрати уряду скоротилися у співвідношенні до ВВП на невелику величину.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас