Скандал у США: податківці витрачали бюджетні гроші на вино і порно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал у США: податківці витрачали бюджетні гроші на вино і порно

Світ
1574
Особлива увага до зловживань в Податковій службі США (IRS) прикута після гучного політичного скандалу: повідомлення про посилені перевірки опозиції податківцями призвели до зміни керівництва служби.
У ході чергової перевірки Мінфін з’ясував, як співробітники IRS витрачали гроші зі службових кредитних карт. На один з ланчів для чиновників було придбано за бюджетний рахунок 28 пляшок вина, в інших випадках службові кредитки використовували для покупки плюшевих іграшок, апарату з виробництва попкорну, таблеток, романтичних новел, біфштексів, смартфонів і дитячих ігор.
Два володаря кредиток витратилися на онлайн-порнографію, заявивши потім на своє виправдання, що картки були вкрадені, йдеться в звіті. При цьому, за даними перевіряючих, один із співробітників стверджує, що втратив п’ять кредиток.
Нагадаємо, великомасштабний політичний скандал вибухнув в США після того, як 10 травня глава IRS Лоїс Лернер, яка пізніше покинула свій пост, повідомила на конференції, що IRS піддавала в 2010-2012 роках додатковим перевіркам 75 організацій, що претендували на безподатковий статус, в назві яких були слова «Чайна партія» або «патріот». Такі організації зазвичай примикають до опозиційної зараз Республіканської партії.
Скандал швидко розрісся, і адміністрація США пообіцяла повне розслідування справи і покарання винних. Пізніше влада зізналися, що про зловживання в податковій службі було відомо протягом тривалого часу, і внутрішнє розслідування в службі велося більше року до того, як про порушення стало відомо.
Саму Лернер викликали тоді на слухання в конгрес, де вона публічно заявила про свою непричетність до скандалу і відмовилася давати подальші свідчення. Чиновниця послалася на поправку до конституції, яка дозволяє громадянину не свідчити проти самого себе. Конгресмени не задовольнилися цією відповіддю і заявили, що викличуть Лернер ще раз.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас