Платники єдиного податку зможуть перейти на електронну перевірку з наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платники єдиного податку зможуть перейти на електронну перевірку з наступного року

Казна та Політика
634
В Україні з 1 січня 2014 р. платники єдиного податку, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування, зможуть скористатися новим сервісом – електронної перевіркою. Про це повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів України.
Згідно з повідомленням, для того, щоб скористатися новим сервісом достатньо буде повідомити в територіальні органи Міністерства доходів і зборів України про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення.
“Через рік, 1 січня 2015, це нововведення буде поширено на представників мікро-, малого та середнього бізнесу, які знаходяться на загальній системі оподаткування. З початку 2016 зможуть “замовити” собі проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки всі категорії платників податків в Україні”, – йдеться в повідомленні
За оцінками фахівців Міндоходів, перехід до практики електронних перевірок дозволить знизити адміністративне навантаження на платника податків: скоротити час на проведення аудиту та адміністративних витрат як для бізнесу, так і для держави.
“Мати право на електронну перевірку будуть платники податків з незначним ступенем ризику на підставі заяви, в якій крім загальних облікових даних вказується інформація про податкові періоди господарської діяльності, що підлягають перевірці”, – йдеться в повідомленні.
Відповідний наказ Міністерства доходів і зборів України щодо порядку проведення електронних перевірок від 03.06.2013 № 143, був зареєстрований в Міністерстві юстиції 13 червня 2013 (№ 950/23482) і вступає в дію з 1 січня 2014
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас