Влада блокує гроші регіонів України, - мер Полтави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада блокує гроші регіонів України, - мер Полтави

Казна та Політика
1256
Державне казначейство, підконтрольне уряду, блокує платежі місцевої влади по всій Україні, заявляє мер Полтави Олександр Мамай, який представляє правлячу Партію регіонів.
“Зараз всі постачання бітуму, гранвідсіву, все що робить в місті ГДЕУ (міське шляхово-експлуатаційне управління), – все це робиться безкоштовно. Є у нас 33 млн грн на ремонт доріг, це гроші громади міста, але Держказначейство не пропускає ці платежі, і така ситуація по всій Україні. Така ж ситуація і з будівництвом спорткомплексу на Петра Юрченка. Є 15 мільйонів, але знову ми не можемо їх отримати”, – говорить Мама.
За його словами, місто не має можливості використовувати навіть кошти з депозитних рахунків, тому що ці гроші проходять через Держказначейство.
Нагадаємо, за даними Держказначейства, до загального фонду держбюджету в січні-травні надійшло 117,9 млрд грн, або 100,6% від плану. Однак якщо в січні-березні динаміка зростання доходів становила 9,1% порівняно з аналогічним періодом 2012 року, за чотири місяці – 5,5%, то за п’ять – вже тільки 2,4% (планувалося – 9,2%).
У травні до загального фонду вдалося зібрати 26,5 млрд грн, що на 1,9 млрд грн менше, ніж у травні роком раніше (28,41 млрд грн). У квітні доходи загального фонду були на 1,6 млрд грн менше торішнього рівня. Тобто проблема скорочення доходів держбюджету тільки посилюється.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас