РФ, Китай і США створили міжнародне рейтингове агентство Universal Credit Rating Group — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ, Китай і США створили міжнародне рейтингове агентство Universal Credit Rating Group

Світ
383
Нове міжнародне рейтингове агентство Universal Credit Rating Group, засноване компаніями з Росії, Китаю і США, почало свою роботу сьогодні, передає AP. Організація складе конкуренцію трійці провідних рейтингових агентств – Moody’s, Standard & Poor’s і Fitch, які неодноразово критикувались за необ’єктивність при виставленні оцінок і причетність до світової фінансової кризи.
Нова структура Universal Credit Rating Group була створена трьома компаніями: китайською Dagong, американської Egan-Jones Ratings і російським “Рус-Рейтингом”. Сторони мають рівні частки в підприємстві, початкові інвестиції якого складають 9 млн дол. Офіс компанії розташовується в Гонконзі.
“Кредитні рейтинги необхідні для світової економіки, і очевидно, що в даний час дана система потребує реформування та впровадженні нових підходів”, – зазначив глава Universal Credit Rating Group Гуань Дзеньджунг.
Китайське рейтингове агентство Dagong Global Credit Rating оголосило про створення спільного підприємства з російським “Рус-Рейтинг” і американським Egan-Jones Ratings в жовтні 2012 р. Зазначалося, що СП стане “повністю незалежною службою складання рейтингів” і буде підходити до цього максимально неупереджено.
Нагадаємо, в липні 2012 р. стало відомо про те, що Міністерство юстиції США і Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) почала розслідування стосовно S & P, звинувативши його в порушенні законодавства при присвоєнні рейтингів. У свою чергу компанія McGraw-Hill Companies Inc., яка володіє S & P, повідомила, що ці звинувачення в є безпідставними, і корпорація має намір “рішуче і енергійно” захищати законність діяльності підконтрольного їй рейтингового агентства.
У листопаді 2011 р. Єврокомісія закликала розслідувати діяльність S & P, яке помилково повідомило про зниження кредитного рейтингу Франції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас