В Україні пропонують будувати орендні квартири для молоді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують будувати орендні квартири для молоді

Казна та Політика
1805
Всеукраїнська асоціація «Укрмолодьжитло» розробляє законопроект про будівництво за державні гроші житлових комплексів, які здаватимуть в оренду молоді.
Про це повідомив член ради Всеукраїнської асоціації «Укрмолодьжитло» Анатолій Неправда.
«Держава повинна будувати житлові комплекси і надалі здавати їх в оренду українській молоді. Таким чином, на ринку оренди житла встановляться цивілізовані правила гри і знизяться орендні ставки на приватні квартири», – повідомив Анатолій Неправда.
На його думку, керувати зведеним нерухомим майном повинен Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (далі – Фонд). А підрядників будівництва потрібно вибирати за підсумками проведених тендерів.
«Оренда державних квартир повинна бути доступна кожному. Я пропоную встановити орендну плату на таке житло на рівні комунальних платежів», – заявив Неправда.
Він також додав, що у їхній асоціації вже є попередні домовленості з народними депутатами про внесення розробленого тексту законопроекту до парламенту.
«У вересні цього року ми плануємо розглянути і затвердити дану програму на черговій конференції нашої асоціації. За попередніми оцінками, текст законопроекту буде зареєстрований у Верховній Раді на початку 2014 року», – повідомив Анатолій Неправда.
Нагадаємо, в Києві оренда квартир за рік подорожчала на 21% (з 16 січня 2012 р. по 15 січня 2013 р.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас