Росія може оголосити торговельну війну Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може оголосити торговельну війну Греції

Світ
1205
Россільгоспнагляд може заборонити постачання харчової, насамперед м’ясної та молочної, продукції з підприємств Греції, включених до списків постачальників в РФ під гарантії ветслужби цієї країни. По суті, мова йде практично про повну заборону, оскільки під ці гарантії включено 90% підприємств-постачальників.
“У найближчі дні ми направимо грецьким колегам лист з пропозицією самим призупинити поставки цієї продукції з підприємств, які вони включили в списки експортерів під свої гарантії. Якщо вони цього не зроблять, то обмеження введемо ми”, – заявив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.
За його словами, таке рішення може бути прийнято за результатами інспекцій, проведених російськими ветфахівцями на м’ясних, молочних і рибних підприємствах Греції.
У ході перевірок були виявлені численні факти виробництва для експорту в РФ продукції із сировини, виготовленої на підприємствах, які не включені до реєстру постачальників, заявляють у РФ.
“Так, знамениті грецькі сири виготовляються із сировини, виробленої на підприємствах Іспанії та Італії, які не мають права на постачання своєї продукції в РФ”, – уточнив глава служби.
“З такою ж практикою ми зустрілися в Литві, Голландії, Німеччині та в інших країнах, – сказав Данкверт. – По суті, в європейських країнах створена система обходу наших заборон на поставки потенційно небезпечного м’яса та іншої сировини. Воно потрапляє до Росії у вигляді готової продукції, причому на ній не вказується джерело сировини”.
Данкверт також повідомив, що Россільгоспнагляд наполягатиме на строкових переговорах з грецькими колегами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас