Україна виграла тендер на ремонт МіГ-21 Міноборони Хорватії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виграла тендер на ремонт МіГ-21 Міноборони Хорватії

Казна та Політика
641
Державна компанія «Укрспецекспорт» виграла тендер на надання послуг з ремонту і модернізації літаків МіГ-21 для ВПС та ППО Республіки Хорватія. Відповідне рішення прийняло на початку червня Міністерство оборони Хорватії. У тендері також брало участь підприємство «Аеростар» (Румунія).
Укрспецекспорт надасть Хорватії послуги з ремонту 7 літаків МіГ-21. Ремонт проводитиметься на потужностях державного підприємства «Одесавіаремсервіс», яке входить до складу Державного концерну «Укробронпром». Крім того, Міноборони Хорватії закупить у ДК «Укрспецекспорт» ще 5 відремонтованих МіГ-21, які є власністю ДП «Одесавіаремсервіс».
Україна стала переможцем тендеру, оскільки її пропозиція повністю задовольнила умови хорватської сторони, зокрема фінансові плани оборонного відомства. Як підкреслив генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Дмитро Перегудов, успіх Укрспецекпорту в Хорватії показав, що Україна міцно утримує свої позиції важливого гравця на ринку озброєнь. «Якість і вартість товарів і послуг військового призначення, що надаються ДК «Укроборонпром» і ДК «Укрспецекспорт» задовольняє наших партнерів з ЄС та НАТО, зокрема і Хорватію. Україна і далі має намір розвивати військово-технічне співробітництво з європейськими державами. Завдяки високому потенціалу вітчизняного ОПК наші позиції не змогла похитнути навіть масована пропагандистська кампанія конкурентів», – заявив Перегудов.
Нагадаємо, що це не перший хорватський тендер, перемогу в якому отримала Україна. 14 травня 2013 відбулося оприлюднення результатів тендеру Міноборони Хорватії на ремонт шести вертольотів Мі-8 і Мі-17, де переможцем була також оголошена ДК «Укрспецекспорт». Примітно, що компанії вдалося перемогти в тендері, де крім України, брали участь представники авіаремонтних підприємств з Росії, Білорусі та Чехії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас