Рейтинг Doing Business потрібно закрити через необ'єктивність - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг Doing Business потрібно закрити через необ'єктивність - експерти

Світ
424
Рейтинг Doing Business, що складається щорічно Світовим банком, може бути необ’єктивним і перебувати в залежності від незначних факторів, у зв’язку з чим незалежні експерти рекомендують припинити його складання.
З ініціативи глави СБ Джим Ен Кіма була створена комісія з незалежних експертів на чолі з міністром планування ПАР Тревором Мануелем.
“Комісія вважає, що банку слід припинити складання рейтингу”, – йдеться в її підсумковому звіті. В якості альтернативи пропонується ввести систему підрахунку очок по кожному з критеріїв, на підставі яких рейтинг складається в даний час.
“Важливо пам’ятати, що рейтинг – це виключно інформаційний проект, який не повинен зумовлювати політику, як це відбувається зараз в певній мірі”, – вважають експерти.
Як повідомили джерела агентства, на припиненні оцінки рейтингу або її зміну наполягає Китай, на думку якого Світовий банк не повинен рейтингувати держави-члени організації.
Доповідь Doing Business охоплює 185 країн. У ній досліджуються норми регулювання, що сприяють або перешкоджають розвитку бізнесу протягом усього циклу їх діяльності, включаючи створення підприємства, ведення бізнесу, здійснення зовнішньоторговельної діяльності, сплату податків, а також ступінь захисту прав інвесторів.
Нагадаємо, в рейтингу “Doing Business-2012”, опублікованому 23 жовтня, Україна посіла 137-е місце, розташувавшись між Лесото (136-е місце) і Філіппінами (138-е місце). Таким чином, Україна піднялася за рік у списку на 15 позицій.
Варто також відзначити, прем’єр Микола Азаров обіцяє, що Україна буде в першій десятці рейтингу сприятливості ділового середовища Doing Business
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас