Молдован хочуть обкласти податком на зарубіжний відпочинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдован хочуть обкласти податком на зарубіжний відпочинок

Світ
404
Агентство з туризму Молдови запропонувало ввести податок для туристів, які виїжджають відпочивати за кордон. Розмір нового збору, як очікується, складе від 10 до 30 леїв (від 80 центів до 2,4 долара).
За словами голови агентства Миколи Платона, відповідні поправки можуть набути чинності з початку наступного року. Виручені гроші влада має намір пустити на відновлення і розвиток туристичної інфраструктури країни.
Згідно з офіційною статистикою, торік Молдавію відвідали 13 тисяч зарубіжних туристів, при цьому близько 150 тисяч місцевих жителів відпочили за кордоном. За даними за перший квартал поточного року, молдавські туристичні агенції вже обслужили понад 17 тисяч іноземців (за цей же час на відпочинок за кордон вирушили близько 20 тисяч громадян республіки).
Варто відзначити, що на початку червня з аналогічною ініціативою – про введення податку на зарубіжний відпочинок – виступило Держагентство України з питань туризму і курортів. Відповідну заяву глава відомства Олена Шаповалова зробила на закритому засіданні уряду. Розмір збору, у разі якщо він буде введений, складе один відсоток від мінімальної зарплати, тобто близько півтора долара. За рахунок нового податку українська влада розраховує за рік отримати близько двох мільйонів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас