Швидкісне з/д сполучення позитивно впливає на туристичний розвиток України, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидкісне з/д сполучення позитивно впливає на туристичний розвиток України, - експерт

Казна та Політика
1249
Швидкісне залізничне сполучення стимулює розвиток бізнес-відносин в Україні. Таку думку в ході експертного опитування Інституту Горшеніна висловила директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев’янко.
«Швидше відбуваються контакти. Ясна річ, бізнесмени можуть спілкуватися і по телефону, скайпу, за допомогою інших засобів комунікації, але іноді виникає необхідність приїхати один до одного. У цьому випадку дуже допомагає швидкісне залізничне сполучення, коли за, умовно, пару годин можна досягти будь-якої точки України (у перспективі)», – зазначила експерт.
Ганна Дерев’янко вважає, що швидкісні залізниці можуть, в цьому плані, стати в один ряд з дешевим авіасполученням.
Крім того, відзначає експерт, це впливає і на туристичний розвиток. «Якщо людям буде зручно і комфортно переміщатися між різними містами, я впевнена, що туризм буде набирати обертів, навіть усередині країни», – вважає Ганна Дерев’янко.
При цьому, за її словами, потрібно звертати увагу на розвиток інфраструктури в тих містах, з якими відбувається сполучення: на наявність, наприклад, і дешевих, і середніх за ціною, і дорогих готелів, які можуть прихистити у себе туристів, і якісних ресторанів , і так далі. «Проте зручне і швидке сполучення є ключовим. Оскільки можна мати класний ресторан і класний готель, але якщо до них неможливо, незручно добиратися – то бажання великого їхати в такий готель не виникне», – резюмувала експерт.
Нагадаємо, на думку експерта Інституту Горшеніна Марини Ткаченко, розвиток швидкісного залізничного сполучення в Україні збільшує шанси розвитку тих територій, які ще вчора вважалися провінційними, а також задає однакові стандарти життєдіяльності для центру і периферії країни.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас