Влада Туреччини звинуватили 18 учасників протестів у зв'язках з терористами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Туреччини звинуватили 18 учасників протестів у зв'язках з терористами

Світ
218
Турецька влада пред’явила звинувачення 18 членам лівоцентристської Соціалістичної партії пригноблених (СПУ), які приймають активну участь в антиурядових протестах.
Як стало відомий, звинувачення пред’явлені за статтями про приналежність до терористичної організації і знищення державного майна, – зазначає телеканал.
У минулий вівторок турецька поліція в ході спецоперації провела обшуки в будинках членів СПУ і заарештувала 90 осіб. Крім того, поліцейські обшукали редакцію газети Atilim і офіс новинного агентства Etkin, які мають тісні зв’язки з СПУ.
Нагадаємо, виступи в Туреччині почалися 31 травня з акції екологів, які висловили протест проти реконструкції парку Гезі в центрі європейської частини Стамбула. Незабаром маніфестації перекинулися на ряд інших міст країни і набули яскраво вираженого антиурядового характеру.
 
Десятки тисяч людей вийшли на вулиці чотирьох міст Туреччини, вступивши в сутичку з поліцейським спецназом, який на третій день антиурядових виступів застосував сльозогінний газ. Ці протести стали найагресивнішими з усіх за останні кілька років.
Так, прем’єр Тайіп Ердоган звинуватив основну світську опозиційну партію в підбурюванні натовпу, який він назвав “кількома мародерами” і сказав, що протести націлені на позбавлення його правлячої партії. Основна опозиційна партія, Республіканська народна (CHP) спростувала твердження, що стоїть за протестами, і засудила політику Ердогана. Дії стосовно протестуючих викликали критику з боку США, Євросоюзу і міжнародних правозахисників.
Підкреслимо, що в понеділок, 17 червня, віце-прем’єр Туреччини Бюлент Аріндж заявив, що для розгону протестів у містах країни може бути використана армія. Про це повідомляє місцеве видання Hurriyet.
Також стало відомо, що в середу, 19 червня турецька поліція витратила майже всі шашки і гранати з перцевим та сльозогінним газом. Усі запаси пішли на розгін демонстрантів, що протестують вже більше двох тижнів. У зв’язку з цим Головне управління безпеки готує папери для тендера на поповнення складів необхідними спецзасобами.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас