Німці пожертвували 72 млн євро постраждалим від повені в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці пожертвували 72 млн євро постраждалим від повені в Німеччині

Світ
208
У різні німецькі благодійні фонди за останні два тижні надійшло близько 72 млн євро на допомогу громадянам, постраждалим від руйнівної повені в Німеччині. Як повідомили в четвер увечері в Німецькому інституті соціальних питань (НІСВ, DZI), таким чином в середньому кожен громадянин ФРН пожертвував 89 центів.
“Коли повінь тільки почалося (рівень води в Рейні і Ельбі почав рости 1 червня), наші громадяни жертвували гроші неохоче, проте вже на другий тиждень, коли масштаб природного катаклізму став очевидним, ситуація змінилася на краще”, – заявив один з керівників НІСВ Буркхард Вільке.
Уряд ФРН і федеральні землі раніше ухвалили рішення перерахувати на допомогу постраждалим від удару стихії до 8 млрд євро.
Тим часом поступово нормалізується обстановка в найбільш зачеплених повінню районах країни. Повільно, але вірно сходить вода поблизу округу Штендаль у федеральній землі Саксонія-Анхальт. Восьми тисячам евакуйованих з цього регіону громадянам дозволено повернутися в свої будинки.
Вкрай вдалою виявилася і ініціатива місцевих військових, які в минулі вихідні зважилися затопити кілька барж біля прориву в дамбі поблизу населеного пункту Фішбек. Як наслідок – прорив, через який виливалося до 300 куб м води в секунду, був забарикадований, і ситуація на територіях нижче за течією з тих пір почала поліпшуватися.
Підраховують збитки селяни, а також власники кафе і ресторанів, господарі готелів. Так, шкода нанесена сільському господарству в результаті удару стихії, за останніми даними, становить понад 320 млн євро. Сильно постраждав бізнес підприємців, насамперед у Саксонії, де різко знизився потік туристів, охочих опинитися в так званої Саксонській Швейцарії – германській частини знаменитих Ельбських піщаникових гір. За попередніми оцінками, збиток ресторанному і готельному бізнесу по всій ФРН становить 100 млн євро.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас