З містобудівним кадастром може повторитися та ж ситуація, що із земельним, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З містобудівним кадастром може повторитися та ж ситуація, що із земельним, - експерт

Казна та Політика
727
З містобудівним кадастром може повторитися та ж ситуація, що із земельним, через відсутність технології процесу. Про це вчора на нараді, організованій Мінрегіоном, повідомила завкафедри землевпорядкування та кадастру Київського національного університету будівництва і архітектури Ольга Петровська.
«До кінця не опрацьовані технології процесу так, щоб все чітко було все зрозуміло: що, в якому порядку, для чого, чому і як. І при цьому ми вже зараз визначаємо якісь програмні продукти. Ще до кінця не сформували завдання до програмного забезпечення, але ми вже беремося його використовувати», – сказала Петровська
До такого висновку вона прийшла, вислухавши начальника служби містобудівного кадастру департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрія Вавриша, який пообіцяв 2 липня представити результати роботи зі створення містобудівного кадастру та передати представникам з регіонів безкоштовну програму «Панорама» російського виробництва.
На думку Ольги Петровської, так можна повторити помилку земельників. Також за її словами, незрозуміло: мова йде саме про містобудівний кадастр у європейському розумінні цього слова, або просто про певну інформаційніу систему. «Я б хотіла, щоб ми визначилися всією громадою: або ми говоримо про інформаційну систему, або ми говоримо про кадастр. Тому що, коли основне завдання кадастру – фіскальне, тому що ми прийдемо до податку на нерухомість, то фактично – ця система, в тому вигляді, в якому вона зараз є, не дозволяє ідентифікувати об’єкт оподаткування саме в містобудівному кадастрі», – зазначила Петровська.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас