Державні організації світу в цьому році витратять на IT $ 450 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державні організації світу в цьому році витратять на IT $ 450 млрд

Казна та Політика
235
Витрати державних організацій у світі на інформаційні технології в цьому році складуть 449,5 млрд доларів. Про це йдеться в доповіді аналітичної компанії Gartner.
У загальну суму витрат держорганів на IT включені витрати на придбання техніки, програмного забезпечення, IT-послуг і телекомунікаційних послуг.
Учасники опитування, проведеного компанією серед співробітників державних структур в 13 найбільших країнах світу, включаючи Китай, Німеччину, Россіію, Великобританію, США та інші, заявили про розширення впровадження “хмарних” обчислювальних технологій у своїй практиці. Зараз 30-50% державних організацій вже використовують або планують почати використання “хмарних” технологій найближчим часом.
Нагадаємо, за словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, за останні роки галузь інформаційних технологій в Україні розвивається швидкими темпами.
“Міжнародний досвід переконливо свідчить, що технологічна модернізація і прискорення економічного розвитку досягаються через державну підтримку високотехнологічного бізнесу та залучення приватних інвесторів до розвитку інноваційної інфраструктури. Існуючі законодавчі умови, в тому числі податкове законодавство, обмежують розвиток бізнесу в сфері інформаційних технологій. Наочним прикладом цього є той факт, що сьогодні в Україні функціонує лише один науково-дослідний центр провідної міжнародної корпорації. У той час коли, наприклад, в Ізраїлі, де населення 8 млн. чоловік, таких центрів існує 290, у Чехії, де проживає 10,5 млн. людина – 49 таких центрів. Україна має величезний людський капітал і потужні передумови для масштабного розвитку сфери високих технологій. Тому завдання профільного комітету створити законодавче поле для реалізації потенціалу нашої держави”, – зазначив Валерій Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас