Укрзалізниця: до Криму спостерігається надлишок квитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця: до Криму спостерігається надлишок квитків

Світ
1260
З настанням літа “Укрзалізниця” запустила додаткові потяги на найпопулярніші напрямки, а саме на південь.
“Цього року літній розклад включає 291 пару поїздів. З них 105 пар – поїзди кримського напрямку”, – заявив заступник начальника головного пасажирського управління “Укрзалізниці” Іван Карпяк і додав, що щодня залізничники проводять аналіз пасажиропотоку, і на його підставі приймаються рішення про скорочення деяких поїздів і “перекидання” рухомого складу на найбільш затребувані напрями.
“Незважаючи на вжиті заходи, все одно можуть виникнути труднощі з придбанням квитків. Особливо сказане стосується до пікових дат. Такими завжди є вечори в п’ятницю. Найближчий пік – 21 червняь, за ним підуть найближчі до Дня незалежності дати і остання декада серпня, коли люди масово стануть виїжджати з Криму”, – повідомили в прес-службі “Укрзалізниці”.
За словами Карп’яка, на п’ятниці та святкові дати 60-70% залізничних квитків викуповуються вже в перші години продажу, тобто, за 45 днів до дати виїзду. А от на інші дні квитків вистачає.
Він також прокоментував інформацію ЗМІ про те, що, незважаючи на відсутність квитків у касах, поїзди йдуть наполовину порожні. “На станції відправлення вагон дійсно заповнюється не повністю. Але це відбувається на проміжних станціях, вже по ходу руху. Згідно з аналізом залізничного відомства, із 8 по 17 червня складом Південно-Західної залізниці пропонувалося від 8 тис. до 11 тис. місць у поїздах кримського напрямку. При цьому щодня від 600 до 1,2 тис. місць у вагонах після відправлення залишалися вільними”, – каже заступник начальника головного пасажирського управління “Укрзалізниці”.
Іван Карпяк додав, що рухомий склад в Україні зношений на 80% і “Укрзалізниця” відчуває гостру нестачу рухомого складу для перевезень пасажирів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас