У турецької поліції закінчується сльозогінний газ для розгону демонстрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У турецької поліції закінчується сльозогінний газ для розгону демонстрантів

Світ
523
Безперервні протести в Туреччині, які тривають вже більше двох тижнів, схоже, сильно пошарпали поліцію. Інтенсивність демонстрацій і не згасаючий ентузіазм учасників акцій призвели до несподіваного результату – у поліції майже не залишилося гранат зі сльозогінним і перцевим газом для розгону демонстрантів.
Головне управління безпеки країни заявило, що запаси поліції майже виснажені. За весь час протестів було витрачено близько 130 тисяч газових гранат. Був організований тендер на постачання поліції спеціальних засобів захисту та боротьби з заворушеннями. Уряд також вирішив збільшити кількість машин з водометами. Вирішено закупити невеликі броньовані джипи “Скорпіон”.
По всій видимості, для укомплектовки поліції турецькому уряду доведеться виділяти додаткові кошти з бюджету країни. МВС проситиме субсидії у міністерства фінансів, і невідомо, скільки грошей знадобиться, оскільки абсолютно не ясно, коли закінчаться протестні акції. Прем’єр-міністр Туреччини Тайіп Ердоган заявив у вівторок, що ситуація в країні перебуває під повним контролем поліції. За його словами, зіткнення можуть продовжитися, але “сили безпеки будуть вживати заходів проти цього”. Що стосується стоячих “мовчазних протестів”, то Ердоган до них претензій не має і вважає їх “мирними акціями”.
Нагадаємо, що масові протести в Стамбулі і по всій Туреччині почалися з акції захисників парку Гезі, на місці якого влада хотіла побудувати торговий комплекс. Однак мирна акція екологів перетворилася на справжню запеклу боротьбу з поліцією, коли та почала розганяти демонстрантів сльозогінним газом.
18 червня поліція провела серію затримань учасників акцій. За різними даними, за день було заарештовано від 80 до 100 осіб. Більшість затриманих громадян Туреччини були пов’язані з підпільною Марксистсько-ленінської компартією.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас