Ізраїль за 20 років отримає прибуток за імпорт газу в розмірі 60 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль за 20 років отримає прибуток за імпорт газу в розмірі 60 млрд дол

Енергетика
581
Ізраїль розраховує в найближчі 20 років отримати прибуток за імпорт газу в розмірі 60 млрд дол. Про це заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу, йдеться на офіційній сторінці політика у Facebook.
“Держава Ізраїль отримала подарунок від природи – великі обсяги газу. Після численних грунтовних обговорень, ми ухвалили спільне рішення значно збільшити кількість газу, спрямованого на використання в Ізраїлі. Цієї кількості досить для потреб держави як мінімум на двадцять п’ять років. Дане рішення є компромісом між необхідністю забезпечення держави дешевим і доступним джерелом енергії і необхідністю експортувати газ з метою отримання державою прибутку, який піде на поліпшення добробуту і безпеки наших громадян. Ізраїль отримає 60% від прибутку за імпорт газу, і ми очікуємо поповнення бюджету в 60 млрд дол в найближчі 20 років”, – зазначив Нетаніягу.
Нагадаємо, в березня 2013 р. Ізраїль приступив до перекачування на берег першої партії власного природного газу, видобутого на шельфі Середземного моря.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас