ЄБРР знизить фінансування проектів в Україні на 30% при відсутності поліпшень в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР знизить фінансування проектів в Україні на 30% при відсутності поліпшень в економіці

Казна та Політика
62
Фінансування проектів в Україні Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) в 2013 році в порівнянні з минулим роком буде знижено на 30%, якщо не буде більшої стабільності в економіці держави та продовження співпраці з МВФ.
Про це журналістам повідомив директор департаменту кредитування в місцевих валютах ЄБРР Андре Куусвек.
«Можливо, що будуть заморожені деякі державні проекти у зв’язку з обмеженням рівня фінансування ЄБРР. Зазвичай обсяги фінансування становлять близько 1 млрд євро на рік, і поки фінансування знаходиться на рівні минулого року. Але надалі, якщо не буде більшої стабільності та продовження співпраці з МВФ, обсяги будуть знижені. Якщо умови покращаться, фінансування буде на рівні минулого року, якщо ні – близько 70% від цього рівня. Буде вибіркове ставлення, в тому числі і до державних програм, по пріоритетності», – сказав Андре Куусвек.
18 червня Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з першим віце-президентом ЄБРР Філіпом Беннеттом заявив, що співпраця України та Європейського банку реконструкції та розвитку продовжиться, незважаючи на світову фінансову кризу.
Довідка. ЄБРР є одним з провідних інвесторів в економіку України, яка є членом банку з 1992 року. Портфель проектів ЄБРР в Україні на 1 червня 2013 налічував 337 проектів загальним обсягом фінансування 8,6 млрд євро. Проектний портфель банку в державному секторі налічує 10 проектів, з яких 6 знаходяться на стадії реалізації, 4 – на стадії обговорення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас