Через мережу фірм-«одноденок» з Росії вивели більше $ 22 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через мережу фірм-«одноденок» з Росії вивели більше $ 22 млрд

Казна та Політика
517
Власники великої мережі фірм-«одноденок» в період з 2010 по 2012 роки незаконно вивели з Росії близько 760 млрд рублів. Про це під час виступу в Держдумі заявив глава Центробанку Сергій Ігнатьєв. Пряма трансляція його виступу здійснювалася на сайті парламенту.
За словами Ігнатьєва, в Банк Росії надійшов запит від МВС про діяльність деяких фірм. У ході перевірки ЦБ з’ясував, що зазначені у запиті організації є «невеликою частиною великої мережі», що складається з 173 фірм-«одноденок». Гроші через них виводилися з 2008 року.
Ігнатьєв пояснив, що під час перевірки співробітники ЦБ досліджували прямі і непрямі платіжні зв’язку організації. Як зазначив голова Банку Росії, фірми належали фігурантам «одної з вже порушених кримінальних справ». Про яку саме кримінальну справу йдеться, Ігнатьєв не уточнив.
Запит від МВС надійшов в Центробанк у травні 2013 року. На підготовку відповіді співробітникам Банку Росії було потрібно декілька тижнів. Документи в міністерство, як підкреслив Ігнатьєв, було направлено 17 червня поточного року.
У травні цього року Держдума прийняла в другому читанні законопроект, спрямований проти фірм-«одноденок». Даний документ розширює повноваження Федеральної податкової служби, яка отримає доступ до інформації про рахунки і вклади громадян, а також нові підстави для блокування рахунків. Крім того, законопроект передбачає посилення декількох статей Кримінального кодексу РФ.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас