У Кабміні хочуть збільшити штрафи за перевантаження транспорту в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні хочуть збільшити штрафи за перевантаження транспорту в 10 разів

Казна та Політика
734
Міністерство інфраструктури України пропонує збільшити штрафи за руйнування доріг для водіїв до 1,360-2,125 тис. грн, перевізників – до 17 тис. грн.
Як повідомив глава “Укравтодору” Євген Прусенко на брифінгу в середу, норми про збільшення відповідальності у вигляді штрафних санкцій містяться в розробленому міністерством законопроекті, який був представлений на розгляд уряду 19 червня.
“Зокрема, пропонується збільшити штрафні санкції за перевищення ваги транспортного засобу і наблизити їх до тих штрафних санкцій, які діють сьогодні в Білорусі і сусідній Польщі”, – сказав він.
За словами глави “Укравтодору”, в даний час в країні діють штрафи для водіїв у діапазоні 510-680 грн, для перевізників – 1,360-1,7 тис. грн, тоді як за аналогічні порушення штрафні санкції в Білорусі складають (в переведенні на гривню ) 1,9 тис. грн і 4,7 тис. грн, у Польщі – 2,28 тис. грн і 5,623 тис грн відповідно.
При цьому найбільші штрафні санкції застосовуються і в Росії – 62,5 тис. руб для водіїв і 125 тис. руб. – для перевізників.
За словами глави “Укравтодору”, на дорогах України залишається 5,2 млн кв. км ям, в процесі ремонту усунуто 4,2 млн кв. км ям., залишилося 1 млн кв. км на дорогах державного значення.
Він висловив надію, що всі ремонтні роботи будуть завершені до кінця червня.
Як повідомлялося з посиланням на прем’єр-міністра Миколу Азарова, більше 80% вантажних транспортних засобів в Україні їздять з перевищенням нормативів вагових показників.
“Таким чином, бізнесмени економлять на кількості рейсів, а те, що від цього страждають інші громадяни, їх не хвилює”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас