Рада Європи допоможе вдосконалити українську судову систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада Європи допоможе вдосконалити українську судову систему

Казна та Політика
218
В Україні стартував проект Ради Європи “Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні”, покликаний удосконалити українську судову систему за європейськими стандартами. Про це у вівторок під час прес-конференції в Києві повідомила керівник департаменту правосуддя і правового співробітництва Ради Європи Ханне Юнкер.
“Через два роки, коли ми завершимо цей проект, ми сподіваємося, що будуть укріплені потужності і потенціал, існуючі в Україні. Ресурси будуть належним чином розподілені і суди будуть незалежними, а підготовка суддів буде базуватися на загальній європейській основі”, – сказала вона.
Юнкер підкреслила, що хороша підготовка суддів та їх незалежність “сприяє забезпеченню високої якості рішень судів”.
Як підкреслив Надзвичайний і Повноважний посол Швеції в Україні Стефан Гуллгрен, для європейської сторони важливо, щоб результати реформ у судовій системі України були такими, які б зміцнювали модернізацію всієї системи і верховенство права.
“Ми сподіваємося, що результати будуть помітні не тільки для нас, а й для українців, для всіх учасників процесу реформування судової влади”, – зазначив посол Швеції.
Проект “Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні” розрахований на два роки за фінансової підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку (SIDA). Його загальний бюджет становить 1,5 млн євро.
В рамках проекту передбачається проведення навчальних тренінгів для суддів з метою підвищення їх професіоналізму. Пріоритетами проекту визначено сприяння судовій реформі в Україні відповідно до європейських стандартів, а також сприяння у проведенні конституційної реформи і в підготовці проектів законів або змін до них.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас